F.I.P.A.-operatie van 28 oktober 2016

Tijdens het Halloween-weekend, op vrijdag 28-10-2016, zijn 40 politieambtenaren van de PZ MONTGOMERY, die onder het gezag geplaatst zijn van onze directeur operaties, CP DE VOS, overgegaan tot controles over het volledige grondgebied van de zone in het kader van een F.I.P.A.-operatie - Full Integrated Police Action.

Deze F.I.P.A.-operatie, georganiseerd door de Dirco van BRUSSEL, was interarrondissementeel en betrof de arrondissementen BRUSSEL en HALLE-VILVOORDE.

Verschillende diensten van onze zone waren aanwezig op deze actie en meer bepaald de leden van de honden- en fietsbrigade, van de dienst interventie, van de lokale recherche, van de dienst Verkeer, van de verschillende divisies en van de DPZ- onze zonale Dispatching.

Het doel van deze actie was tweeledig.

In de eerste plaats hadden de ingezette politieambtenaren als opdracht de criminaliteit te bestrijden, meer bepaald inzake inbraak. 28 oktober 2016 was nu eenmaal uitgeroepen als « Een dag zonder» door de FOD Binnenlandse zaken en het belang van deze dag bestond er onder meer in om de bevolking te sensibiliseren voor preventie inzake inbraak.

In de tweede plaats ambieerde deze operatie, gezamenlijk geleid door de Brusselse politiezones en het arrondissement HALLE-VILVOORDE, de strijd tegen de verkeersonveiligheid, een van de prioriteiten van het zonale veiligheidsplan 2014-2017 van de zone.

Van 18u30 tot 3 uur 's morgens werden 150 bestuurders gecontroleerd op 8 verschillende controlepunten. Negen onder hen waren onder invloed van alcohol achter het stuur. De leden van de zone zijn overigens overgegaan tot twee administratieve aanhoudingen en tot twee gerechtelijke aanhoudingen.

Tijdens deze operatie was de nieuwe Korpschef, HCP Michaël JONNIAUX, op het terrein, samen met andere interveniënten.

Hij heeft meer bepaald het kwalitatieve werk dat geleverd werd door de personeelsleden en de opstellingssnelheid van de verschillende ploegen benadrukt.

s'Avonds heeft de burgemeester van SINT-PIETERS-WOLUWE, mijnheer Benoît CEREXHE, de opgestelde ploegen eveneens bezocht. Hij heeft het professionalisme en de motivatie van de politiemensen kunnen vaststellen en was hierover verheugd.

Labels