Heldendaad in de schijnwerpers geplaatst door ons Politiecollege

Afgelopen vrijdag 18 juni heeft het Politiecollege van onze politiezone (bestaande uit onze 3 burgemeesters en onze chef de corps) twee van onze medewerkers van harte gefeliciteerd voor een interventie op 31 mei.

bravoure

Een kort relaas van de feiten:

Op 31 mei, omstreeks 22.40 uur, werden twee inspecteurs van de interventiedienst tijdens een patrouille in de omgeving van het Jubelpark door een andere collega gewaarschuwd dat er in het Jubelpark een gewelddadige aanranding had plaatsgevonden.

Zij gingen dan ook onmiddellijk ter plaatse en troffen al snel het slachtoffer van deze aanranding aan, dat verscheidene malen was gestoken (in de maag en op de arm), dat hevig bloedde, vooral op de arm, en dat bewusteloos op de grond lag. Het slachtoffer wordt al geholpen door een collega van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene terwijl deze in burger in het park aanwezig is buiten zijn diensturen en die ondermeer bezig is de eerste zorgen toe te dienen.

De inspecteurs, die als eerste ter plaatse zijn en die door de opleidingscel van onze zone zijn opgeleid in TECC-technieken (Tactical Emergency Casualty Care) en bovendien over de nodige uitrusting beschikken om deze uit te voeren, nemen het van deze collega over en besluiten onmiddellijk een "tourniquet" te gebruiken om het hevige bloeden in de arm van het slachtoffer te stoppen.

Dit werkt wonderwel.

De hulpdiensten die enkele minuten later ter plaatse kwamen, vertelden onze collega's dat hun tussenkomst waarschijnlijk het leven van het slachtoffer had gered.

Het Politiecollege wenste dus deze inspecteurs, in aanwezigheid van hun teamleider, te feliciteren met deze moedige, koelbloedige en zeer professionele interventie.

Met dit optreden hebben zij opnieuw inhoud gegeven aan de opdracht van de politiediensten: beschermen, helpen en dienen!

We zijn trots op hen! En op de 570 andere medewerkers van onze politiezone die zich dagelijks inzetten om de veiligheid en een goede levenskwaliteit in de wijken van onze 3 mooie gemeenten te garanderen!

 

Labels