Persmededeling: Aanhouding na achtervolging door onze politiezone

Op vrijdag 03/08/2018 om 17:15 uur, bemerken inspecteurs van een patrouille van de dienst Interventie van politiezone Montgomery (Etterbeek/ Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Pieters-Woluwe), te Sint-Lambrechts-Woluwe, een voertuig met Spaanse nummerplaat waarvan één achterlicht gebroken is.

Terwijl zij het voertuig willen intercepteren om de bestuurder hierop attent te maken, neemt deze de vlucht.

Close up Skoda RS INT

Hierop volgt een kilometerslange achtervolging op het grondgebied van de zone, tijdens dewelke de inzittenden van het voertuig verscheidene voorwerpen op de openbare weg gooien ( verschillende zakken met erin juwelen en andere waardevolle voorwerpen, handschoenen en meerdere schroevendraaiers).

Om 17:24 uur wordt de achtervolging beëindigd zonder schade of gekwetsten, dankzij de professionele tussenkomst van meerdere zonale ploegen, ter hoogte van het kruispunt gevormd door de Woluwelaan en de Vanderveldelaan.

Tenslotte worden de drie inzittenden uit het voertuig gehaald en overgebracht naar de kantoren.

Zeer snel kan op basis van een eerste analyse van de uit de wagen gegooide voorwerpen uitgemaakt worden dat deze afkomstig zijn van een adres gelegen in de gemeente Oudergem.

Na contactname met de collega’s van politiezone Marlow (Oudergem/ Watermaal-Bosvoorde/ Ukkel), wordt vernomen dat de collega’s net een diefstal met braak aan het vaststellen zijn op het adres. Deze feiten zouden tijdens de namiddag gebeurd zijn.

De 3 aangehouden personen, alle van Cubaanse oorsprong, werden ter beschikking gesteld van het parket en een onderzoeksrechter werd gevat. Na verhoor werden zij onder aanhoudingsmandaat geplaatst en naar de gevangenis overgebracht.

Labels