NAVO-top en bezoek van de President van de Verenigde Staten : verkeersmoeilijkheden in Brussel voor de volgende dagen te voorzien

Op 25 mei 2017 zal België gastland zijn voor een NAVO-top. Er zullen zo'n 29 staatshoofden en regeringsleiders onthaald worden in Brussel. Zo zal de President van de Verenigde Staten, de heer Donald Trump, in Brussel logeren van woensdagnamiddag 24 mei tot donderdagavond 25 mei 2017.

Op 24 mei in de late namiddag maar vooral op 25 mei tijdens de gehele dag zal het moeilijk zijn om zich per voertuig te verplaatsen in Brussel. Belangrijke assen zullen verkeersvrij gemaakt worden. Het gaat ondermeer over de klassieke perimeter rond het Schumanplein (met sluiting van de Reyerstunnel), de omgeving van de NAVO (sluiting A201/Leopold III laan), de omgeving van het Paleizenplein en de Waterloolaan en de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en Kunst-Wet.

Er zullen tevens belangrijke verkeersafsluitingen plaatsvinden in de Hertogtraat (van 24 mei in de namiddag tot 25 mei tot het einde van de dag), Wetstraat en de Belliardstraat. Deze verkeersafsluitingen kunnen verscheidene uren duren. Het parkeren zal er eveneens verboden worden.

De politie zal alle type voertuigen (ook de fietsen en bromfietsen) in de zone met parkeerverbod laten weghalen.

We raden iedereen aan om de vermelde sites met de wagen te vermijden op deze dagen en zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De metro en de treinen rijden normaal. Bepaalde buslijnen kunnen omgeleid worden. Het blijft nochtans sterk aangeraden het openbaar te nemen om zich op 24 en 25 mei te verplaatsen te Brussel.

Op 24 en 25 mei 2017 kan iedereen terecht op de Twitter-account van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene voor real-time informatie via

@zpz_polbru of https://twitter.com/zpz_polbru.

Labels