Promotie van de veiligheid tijdens de eindejaarsfeesten : beveiligingspatrouilles van de handelaarswijken, #info-kaarten, en Facebookpagina

De periode van de eindejaarsfeesten nadert opnieuw met rasse schreden. De handelswijken van Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem maken zich klaar om de grote toeloop van klanten gedurende meerdere weken op te vangen. Deze toename van de economische activiteit trekt onvermijdelijk de aandacht van sommige mensen met slechte bedoelingen, die van de massa en de schemer willen gebruik maken om misdrijven te plegen. Uit analyse van de criminele statistieken van de laatste jaren blijkt immers dat de diefstallen een sterke stijging vertonen tijdens de maanden november en december.

Onze Politiezone is zich bewust van dit probleem en heeft beslist om haar veiligheidsdispositief te versterken om iedereen, zowel klanten als handelaars, toe te laten de eindejaarsaankopen in de best mogelijke omstandigheden door te brengen. Concreet gezien betekent dit dat naast de gebruikelijke interventieploegen, bijkomende patrouilles te voet zullen georganiseerd worden in alle handelswijken ieder dag, week end inbegrepen, tussen half december en half januari, waarbij een bijzondere aandacht zal uitgaan naar het sluitingsuur van de winkels.

In het verlengde van dit dispositief, zullen sporadische acties van een nog grotere omvang georganiseerd worden tijdens deze periode. En we zullen ook ons netwerk van bewakingscamera's als aanvullend instrument voor uw zekerheid benutten.

Daarnaast, verhogen we het aantal communicatiekanalen :

  • jullie hebben van onze politieagent een visitekaartje met een QR CODE gekregen : door dit te scannen met de juiste software, worden jullie automatisch naar onze website omgeleid.
  • Bezoek ons gloednieuwe FACEBOOKpagina voor de zone. Twijfel niet om deze regelmatig te bezoeken om up to date te blijven !

Wij hopen dat de verschillende preventieve en proactieve maatregelen genomen door onze Politiezone u zullen toelaten deze eindejaarsperiode in alle veiligheid door te brengen. Aarzel niet om een beroep te doen op onze diensten in geval van problemen, wij zullen alles in het werk stellen om zo snel mogelijk tussenbeide te komen.

We wensen u alvast prettige eindejaarsfeesten toe.

Labels