Politiezone Zuid lanceert Zomerplan 2024

Voor het tweede jaar op rij heeft Politiezone Zuid haar Zomerplan uitgerold in de gemeenten Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst. Dit plan zal gedurende de drie maanden van de zomerperiode van kracht zijn.

Zomerplan

Onze politiezone stelt alles in het werk om de rust en veiligheid van haar burgers te garanderen. Door dagelijks politiewerk zullen we incidenten aanpakken die de openbare orde verstoren en zullen we de nadruk leggen op de zichtbaarheid van onze politiediensten, waar zoveel vraag naar is bij het publiek.

Het doel is om het gevoel van onveiligheid onder de burgers te verminderen en een meer harmonieuze, serene en respectvolle openbare ruimte te bieden voor iedereen, door bijzondere aandacht te besteden aan de naleving van de verordeningen van de burgemeesters. Zo verbiedt de verordening van de burgemeester van Sint-Gillis, die van toepassing is tussen 22 juni 2023 en 11 september 2023, het gebruik van alcoholische dranken in de openbare ruimte binnen duidelijk afgebakende perimeters om de openbare ruimte van Sint-Gillis rustiger te maken.

In het kader van het zomerplan 2023, dat op 15 juni werd gelanceerd en op 11 september werd afgerond, had onze zone een aantal maatregelen genomen om de bewoners van de drie gemeenten een rustige zomer te garanderen. Tijdens deze zomerperiode bestond een van de ingevoerde maatregelen uit het opleggen van sluitingstijden voor restaurants en winkels. Dankzij een verhoogde politieaanwezigheid gericht op 4 belangrijke fenomenen - drugs, geweld, alcohol en overlast - kon het gebied ten slotte belangrijke doelstellingen bereiken.

Wat het zomerplan 2024 betreft, blijven de prioriteiten van de zone en de ingevoerde maatregelen ongewijzigd, steeds met het oog op het voorkomen van nachtelijke overlast.

Het welzijn van onze burgers blijft onze prioriteit! 

Labels