Zomerplan 2023

Vanaf 15 juni 2023 start politiezone Zuid met het zomerplan dat eindigt op 11 september. Onze politiediensten zullen voor een verhoogde politieaanwezigheid zorgen in de wijken met het oog op de aanpak van wijkproblemen. Dit zomerplan geldt voor de drie gemeentes van de politiezone: Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.  

 

vaillance

Het zomerplan omvat verschillende maatregelen die gericht zijn op het verminderen van overlast en het waarborgen van een veilige en aangename omgeving voor alle inwoners. De nadruk zal gelegd worden op zichtbaarheid en de geruststellende aanwezigheid van de politie 

 

Voor de gemeente Anderlecht gelden er bovendien een aantal extra maatregelen.  

 

Een eerste is het alcoholverbod op de openbare plaatsen en de openbare weg. Door alcoholgebruik in de openbare ruimte te verbieden, wil de gemeente in de eerste plaats de overlast voor omwonenden aanpakken. Het gebruik van alcohol gaat vaak gepaard met geluidsoverlast, afval en soms zelfs geweld. Door dit verbod in te voeren, hoopt de gemeente een rustigere en meer respectvolle omgeving te creëren voor iedereen. 

Daarnaast wordt er ook een sluitingsuur opgelegd aan horeca- en handelszaken. Vanaf 1 uur 's nachts dienen deze zaken te sluiten. Door een duidelijk sluitingsuur vast te stellen, wil de gemeente ervoor zorgen dat de omwonenden van een ongestoorde nachtrust kunnen genieten.   

Deze maatregelen zijn van kracht in het centrum van Anderlecht, met inbegrip van de Wayezstraat, Victor Rauterstraat, het Verzetsplein, het Dapperheidsplein, de d'Aumalestraat, de Rechtszaalstraat en alle daartussenliggende straten.  

De wijk Kuregem is afgebakend door de Bergensesteenweg, de Poincarélaan, de Raphaëlstraat, de Fiennesstraat en de Zelfbestuursstraat. De maatregelen zullen specifiek in deze gebieden worden gehandhaafd om de leefbaarheid te verbeteren 

Het is belangrijk om op te merken dat concerten, zomerbars en andere evenementen nog steeds kunnen plaatsvinden, mits ze een toelating van de gemeente. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de levendigheid en culturele activiteiten in Anderlecht behouden blijven, terwijl tegelijkertijd overlast wordt voorkomen. 

Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat deze zomer een periode van rust, veiligheid en plezier wordt voor alle bewoners van Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst. 

Labels