Politiezone Zuid neemt 19 kg drugs in beslag in appartement in de wijk Kuregem

Brussel, 12/7/2023 – Een patrouille in de Kuregemwijk als onderdeel van het zomerplan leidde naar een drugsflat die gebruikt werd voor de opslag, verpakking en distributie van cannabis en cocaïne.

appartement nourrice à Cureghem

Op zondag 9 juli, tijdens een patrouille in het kader van het zomerplan, werden ploegen van het nabijheidsteam van de lokale politie Brussel-Zuid aangetrokken door een sterke drugsgeur afkomstig uit een gebouw van de wijk Kuregem.

Dankzij de inzet van een drugshond werd het appartement waaruit de geur afkomstig was snel gelokaliseerd. Bij de inval in het appartement, met de steun van de Special Response Unit, sloegen meerdere bewoners op de vlucht via het balkon en een raam aan de achterkant van het appartement. Een verdachte werd onderschept.

De politiediensten stuitten bij deze inval op een “drugsappartement”, een locatie waar drugs wordt bewaard, verpakt en gedistribueerd voor verkoop in de wijken. In het appartement werd 19 kg drugs (hars, wietbladeren en cocaïne) teruggevonden voor een straatwaarde van € 135.000. Naast de drugs werd eveneens de hand gelegd op een bedrag van € 1045, een hoeveelheid geldmunten voor een gewicht van 2,474kg, verpakkingsmateriaal, gestolen identiteitskaarten, meerdere boekhoudingen en andere voorwerpen in link met een drugshandel.

De verdachte, een persoon uit Anderlecht, werd ter beschikking gesteld van het parket en vervolgens in verdenking gesteld voor feiten van illegale bezit en verkoop van verdovende middelen, in vereniging, en onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Het onderzoek loopt verder. In het belang hiervan wordt geen verdere commentaar geven.

Labels