Opendeurdag Politiezone Zuid biedt unieke inkijk in politiewerk en carrièremogelijkheden

De politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) opent op 2 september haar deuren voor het publiek tijdens een boeiende opendeurdag. Het evenement vindt plaats in en rond de sporthal van de school Bempt in Vorst en biedt een uitgelezen kans voor iedereen die interesse heeft in een carrière binnen de politie, van politieagenten tot administratieve functies.

opendeur

Of je nu altijd al hebt gedroomd van een baan bij de politie of gewoon benieuwd bent naar het politiewerk, deze opendeurdag biedt een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over het reilen en zeilen binnen de politiezone Zuid.

Wat is er te beleven tijdens de opendeurdag?

Test je fysieke paraatheid: Voor iedereen vanaf 16 jaar is er de mogelijkheid om je fysieke capaciteiten te testen op het functionele parcours van de politieselectie. Inschrijven is niet nodig, dus kom gewoon langs en laat zien wat je in huis hebt!

Federale Rekruteringsdienst: Ben je geïnteresseerd in een carrière bij de politie? De Rekruteringsdienst is aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het sollicitatieproces.

Interactieve stands: Ontdek diverse politie-eenheden en -diensten, zoals de lokale recherche, de fietsers en motors van de verkeersdienst, de speciale steuneenheid en onze administratieve diensten.

Informatiestands: Leer meer over belangrijke thema's, zoals dierenwelzijn, inbraakpreventie, nabijheidspolitie en de Rainbow Cops.

Demonstraties: Geniet van spannende demonstraties van de hondenbrigade en de Special Response Unit, waarbij je een kijkje krijgt in hun professionele werkzaamheden.

Activiteiten voor de kleintjes: Ook de jongste bezoekers worden niet vergeten. Er zijn speciale activiteiten en entertainment voor hen voorzien.

Instagram Corner: Grijp de kans om een foto te nemen met bekende politiegezichten zoals M.ik.a en Zekiel en deel je ervaring op sociale media.

Kennismaking met studenten: Maak kennis met leerlingen uit de richting Veiligheidsberoepen van CERIA en Stadswachten en ontdek hun toekomstige carrièremogelijkheden.

De opendeurdag van de politiezone Zuid belooft een boeiende en leerzame ervaring te worden voor zowel jong als oud. Het is een uitstekende gelegenheid om een beter beeld te krijgen van het politiewerk en de verschillende functies binnen de politiezone. Dus, noteer 2 september in je agenda en kom langs in de sporthal van de school Bempt in Vorst voor een onvergetelijke dag!

Praktische informatie:

Datum: 2 september

Tijd: Van 10.00 tot 16.00 uur

 

Demonstraties: 

  • 11u00: Special Response Unit
  • 11u30: Self-Defense
  • 12u00: Brigade canine
  • 13u00: Special Response Unit
  • 13u30: Self-Defense
  • 14u00: Brigade Canine
  • 15u00: Self-defense

Locatie: Sporthal van de school Bempt, Vorst. Ingang via Britse Tweedelegerlaan

Labels