Nieuw lokaal samenwerkingsproject: Integratie en adoptie van honden uit opvangcentrum door hondenbrigade Politie Zuid

Sinds enkele weken werkt de hondenbrigade van Politiezone Zuid samen met de SRPA Veeweyde (Société Royale Protectrice des animaux - Koninklijke Vereniging tot Bescherming van Dieren) aan de herintegratie van achtergelaten Mechelse honden om ze op te leiden tot toekomstige patrouillehonden.

Meet Black

In juni 2023 kregen we de kans om Black te ontmoeten. Black is een Mechelse herder die enkele maanden geleden door Brusselse collega's aan de zorgen van SRPA Veeweyde werd toevertrouwd. Toen hij in het asiel werd opgenomen, schatte de dierenarts zijn leeftijd op ongeveer anderhalf jaar.  

Black bracht acht maanden door in de kennels van opvangcentrum Veeweyde voordat hij de aandacht trok van onze collega's van de Hondenbrigade.

 

veeweyde

Verschillende Mechelse herders uit opvangcentra die aan de vereiste criteria voldeden, werden getest door onze Hondenbrigade. Black was de eerste die door de eerste tests kwam en sindsdien wordt er grondig met hem gewerkt door de Hondenbrigade. 

Op 17 augustus 2023 werd Black geadopteerd door een nieuwe inspecteur van de Hondenbrigade. Het is de bedoeling dat hij zijn opleiding tot patrouillehond met succes afrondt en een nieuwe kans krijgt.

Black heeft nog een lange weg te gaan voordat hij samen met zijn baasje kan patrouilleren in onze politiezone. Black en zijn geleider leren momenteel de basis als patrouillehond onder begeleiding van ervaren collega's. Begin 2024 starten ze samen de officiële opleiding om hun licentie te behalen.

Met veel plezier en trots tonen onze collega's de eerste stappen van Black in zijn nieuwe eenheid. 

Dankzij dit project opent Black een nieuw hoofdstuk in onze samenwerking met SRPA Veeweyde. Het worden de eerste pagina's van een mooie samenwerking met een lokale partner. 



Veel honden wachten nog steeds op hun tweede kans in het opvangcentrum om op te bloeien binnen een nieuwe familie! Ga zeker eens kennismaken met Veeweyde tijdens de Dag van de Hond in het opvangcentrum op 26 augustus

Tot slot willen we onze nieuwe viervoeter van harte welkom heten.

Labels

starsky & black