Politiemensen op Pokémon-jacht & tips voor een veilige jacht

Op 30 juli 2016 verscheen in bepaalde kranten een artikel waarin sprake was van inspecteurs van de politiezone Brussel-West die op 21 juli 2016 op Pokémon-jacht geweest zouden zijn tijdens hun diensturen. Op de hoogte gebracht van dit artikel en het bij behorend fotomateriaal, verzocht de korpschef om een intern onderzoek om de feiten te laten onderzoeken.

Naar aanleiding van de mediaheisa boden de betrokken politie-inspecteurs zich op 2 augustus 2016 aan bij de korpschef om hun verhaal te doen omdat de persartikels niet stroken met de waarheid.

Tijdens hun ronde op 21 juli 2016 door het Elisabethpark, merkten de inspecteurs dat er zich daar een ongewoon grote groep mensen verzameld had. Ze vroegen een jongeman om de reden van de toeloop. Die lichtte hen uitgebreid en vol enthousiasme toe dat de aanwezigen het spel Pokémon GO speelden en dat er zich op dat moment virtueel lokaas (om de Pokémon aan te trekken) in het park bevond. Na de situatie even gadegeslagen te hebben, zetten de inspecteurs hun ronde verder.

De directie van de politiezone benadrukt dat de inspecteurs hun werk correct hebben gedaan en zij herhaalt dat het gebruikelijk is dat haar inspecteurs in de parken patrouilleren en dat zij, gezien het verhoogde dreigingsniveau, steeds zeer alert reageren bij evenementen waarbij een grote groep mensen zich verzamelt.

De lokale politie dient de vinger aan de pols te houden, ook in de virtuele wereld!

Ter afsluiting nog even enkele preventietips voor een veilige Pokémon-jacht:

  • Vergeet nooit dat je je op de openbare weg bevindt. Ook al zit er een Pokémon in het midden van de straat, respecteer steeds de verkeersregels en breng jezelf en andere weggebruikers niet nodeloos in gevaar. Jaag ook niet al rijdend met de auto of fiets.
  • Zakkenrollers zouden blijkbaar ook lokaas uitzetten om veel jagers naar een plek te lokken en hen vervolgens te bestelen van kostbare zaken zoals smartphones, portefeuilles, ... Let dus steeds op je zaken, ook in het heetst van de strijd, ook de politie houdt steeds een oogje in het zeil.
  • Respecteer privéterrein. Sommige Pokémon installeren zich in het zwembad of in het bed van je buurman. Klim niet zomaar over een hek en bel ook niet om 3 uur 's nachts aan om de Pokémon te vangen!

Goede jacht!

Labels