Pat Rouille-dag 2014

Op dinsdag 26 juni 2014 leefden 773 leerlingen uit de vijfde leerjaren van verschillende scholen op het grondgebied van de politiezone Brussel-West zich uit tijdens de Pat Rouille-dag. Ze maakten er kennis met politie-, hulp- en veiligheidsdiensten.

Al elf jaar bestaat het schooladoptieplan al en 2013-2014 was een recordjaar wat het aantal ingeschreven leerlingen betreft. In totaal schreven 39 scholen zich in, goed voor 1.478 leerlingen. Al deze klassen kregen elk een 'adoptieagent' toegewezen die gedurende vijf lessen in de klas kwam spreken. De onderwerpen dit jaar waren: de politie, vandalisme, diefstal, en openbare netheid.

Het schooladoptieplan wordt elk jaar afgesloten met een interactieve dag waarop de leerlingen de verschillende politiediensten kunnen ontdekken, evenals ander openbare diensten waarmee ze te maken kunnen hebben. Dit jaar, op dinsdag 24 juni, namen in totaal 773 leerlingen deel aan de Pat Rouille-dag in het Jeugdpark te Jette.

Gesmaakte klassiekers zijn: een demonstratie van de hondenbrigade, het fietsbehendigheidsparcours, ordehandhavingsmaneuvers en een toertje maken achterop een politiemoto, in het 'zakje blazen' bij de verkeersdienst, ... Ook de federale politiehelikopter en de politie te paard zijn steeds van de partij en kunnen op heel wat bijval rekenen.

Dit jaar waren er ook een pak nieuwe activiteiten waarmee we de kinderen konden blij maken!

  • De cel vermiste personen van de federale politie organiseerde een zoektocht in het park naar een persoon die als vermist werd opgegeven. Met affiches inde hand en tegen de klok gingen de leerlingen op zoek naar de vermiste.
  • Het technische en wetenschappelijke labo van de federale politie liet de kinderen een robotfoto samenstellen van twee gezochte personen.
  • In samenwerking met de gemeente Jette konden de kinderen een toertje met een go-cart maken in het gemeentelijk verkeerspark.

Andere deelnemende partners dit jaar waren: De Lijn & MIVB, brandweer/ziekenwagen & Belgische Rode Kruis, Agentschap Net Brussel, Child Focus en de depannagedienst YES.

Enkele sfeerbeelden:

Labels