Drie pogingen tot inbraak verijdeld door de politiezone Brussel-West

Verscheidene personen werden dit weekend ter beschikking gesteld van het Parket naar aanleiding van verschillende pogingen tot inbraak. De eerste twee feiten speelden zich af in Sint-Jans-Molenbeek, het derde feit vond plaats op het grondgebied van de gemeente Jette.

  1. Op 14.06.2013, drongen rond 14u.40 twee verdachten op ongekende wijze in een gebouw binnen op de Jubelfeestlaan. Ze begaven zich naar de kelder, waar ze 3 individuele kelderruimtes openbraken en doorzochten. De daders werden door de politie aangehouden toen ze zich nog in de kelder bevonden. Ze waren in het bezit van een schroevendraaier, die kon worden gelinkt aan de braaksporen op de opengebroken kelderdeuren. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het Parket.
  2. Op 16.06.2013 hielden 3 verdachten in een Ford Transit rond 16u.30 halt aan een magazijn op de Ninoofsesteenweg. Ze reden achterwaarts de toegangsweg op en draaiden de nummerplaat van het voertuig om, opdat de bestelwagen niet geïdentificeerd kon worden. Vervolgens stapten 2 verdachten uit om op de uitkijk te staan rondom het magazijn, terwijl een derde verdachte aan de slag ging met een slijpschijf. Hij slaagde er in een 1e slot open te breken. Hij kreeg echter het 2e slot van de toegangspoort naar het magazijn niet open. Toen het voertuig de oprit wou afrijden, werden ze staande gehouden door een patrouille van de Politiezone Brussel-West. De 3 verdachten werden aangehouden. Bij het doorzoeken van het voertuig, werden op de achterbank een koevoet en een slijpschijf waarvan het blad nog warm was aangetroffen. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het Parket.
  3. Op 15.06.2013 betraden twee verdachten rond 00u.30 de achtertuin van een villa (Swartenbroucklaan). Ze probeerden, zonder succes, 2 ramen van de villa open te breken. De politie kwam ter plaatse na een oproep van een getuige. Het betrof een student die geluid had gehoord en twee personen had opgemerkt in de achtertuin van de buren (een ongebruikelijke situatie op dat uur). De 2 verdachten sloegen op de vlucht, maar konden iets verder door een tweede patrouille van de politiezone worden aangehouden, toen ze op de Tentoonstellingslaan liepen. Eén van hen droeg handschoenen en had een schroevendraaier en een zaklamp bij zich. De verdachten werden ter beschikking gesteld van het Parket.

Labels