Onfrisse kaasmakerij opgedoekt

Donderdag, 18 augustus 2011, werd een illegale kaasmakerij ontdekt in Sint-Jans-Molenbeek.

De politiezone Brussel-West organiseerde donderdag 18 augustus 2011 een operatie in samenwerking met de socio-economische cel en het gemeentelijk laboratorium van Sint-Jans-Molenbeek.

De gemeentelijke experts en de dienst bijzondere wetten ontdekten een illegaal atelier waar een soort ricotta-kaas en Marokkaanse specialiteiten met kipvulling geproduceerd werden. De voedingswaren werden bereid in een onbeschermde omgeving waar de omgevingstemperatuur 20 graden bedroeg. De muren waren bedekt met een laag schimmel en het gonsde er van de vele vliegen.

Een zwartwerker die illegaal in ons land verblijft, werd op heterdaad betrapt terwijl hij vijf kilogram uien schilde.

In totaal werden om en bij de 680 potjes ricotta (125 gram per stuk) in beslag genomen evenals 360 liter melkproducten en +/- 60 kilogram aan ingrediënten om vulling te maken.

Er werd een detergent in de producten gegoten om te voorkomen dat ze nog verkocht en geconsumeerd zouden worden, het pand werd eveneens verzegeld. Vandaag, 19 augustus, worden de bedorven voedingswaren weggehaald door een gespecialiseerde firma. Het onderzoek zal verder moeten uitwijzen wie verantwoordelijk is voor deze flagrante inbreuk op de hygiëne- en voedingswetgeving.

Dit type operaties behoort tot het takenpakket van de dienst bijzonder wetten die zo, dag in dag uit, de consument tracht te beschermen.

Labels