Twee verdachten opgepakt met gestolen goederen.

Op 27/04/2024 omstreeks 16.00 uur, Steenweg op Ninove te Sint-Jans-Molenbeek , krijgen de inspecteurs van onze dienst TECOV (Transport En Commun Openbaar Vervoer) twee personen in het vizier die gekend zijn voor diefstallen en merken op dat betrokkenen spullen uitwisselen gewikkeld in zilverpapier. 

Bij het zien van de politie lopen de twee verdachten weg in verschillende richtingen. Tijdens hun vlucht ontdoen zij zich van hun rugzakken. Een van de verdachten wordt vlug opgepakt, maar de tweede verdachte biedt weerstand met geweld maar kan overmeesterd worden. Beide personen worden onderworpen aan een controle en worden overgebracht naar het commissariaat. In de rugzakken worden volgende  gestolen voorwerpen aangetroffen :
- 2 PC (MSI et APPLE) verwikkeld in aluminium
- een paspoort en rijbewijs van de Republiek Azerbeidzjan.

Op de verdachten vinden de politiemannen 3 gsm’s terug evenals een som geld van 1.940€.
De verdachten werden verhoord door de speurders en na contactname met de procureur des Konings van het parket Brussel worden deze in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende. De gestolen spullen werden terugbezorgd aan de toeristen die verbleven in een hotel te Anderlecht. Zij waren heel tevreden over het terugvinden van de gestolen goederen en de samenwerking onder de politiediensten.

Labels