Politiezone Brussel-West huldigt logistiek centrum te Jette in

Op 19 januari 2011 huldigen het politiecollege (de burgemeesters Philippe Moureaux, Hervé Doyen, Michèle Carthé, Joël Riguelle en Philippe Pivin), de politieraad en korpschef Johan De Becker van de politiezone Brussel-West officieel het nieuwe logistieke centrum te Jette in. Het gebouw, waarin de steundiensten HRM, logistiek en infrastructuur werden gehuisvest en dat uitgerust is met een fitnesszaal, leslokaal en refter, moet de draaischijf worden van de ondersteuning en het welzijn van de medewerkers.

In 2004 kocht de politiezone Brussel-West het gebouw aan, gelegen aan de Edouard Faesstraat 125 te Jette. Tot dan deed het dienst als verkooppunt en onderhoudsgarage van wagens. Tussen oktober 2008 en juni 2010 werden grondige verbouwings- en renovatiewerken uitgevoerd (kostprijs: 1.600.000 euro) om de locatie te laten voldoen aan haar nieuwe bestemming: het logistieke centrum worden van de politiezone!

Concreet betekent dit dat alle ondersteunende diensten er ondergebracht zijn: de diensten personeelszaken en opleiding, de aankoopdienst en de onderhoudsdiensten voor voertuigen en gebouwen. De politiezone beschikt over een eigen car-wash voor haar voertuigen en een atelier uitgerust voor het onderhoud van voertuigen, loodgieterij, schrijnwerkerij en elektriciteitswerken.

Maar er is meer… Naast administratieve en logistieke ondersteuning werd bij het ontwikkelen van het centrum de nodige aandacht gegeven aan het welzijn van de medewerkers! De politiezone investeerde +/- 40.000 euro in de uitrusting van een fitnesszaal met dojo. De accommodatie staat ter beschikking van de medewerkers om hun fysieke gezondheid te verbeteren en zich te trainen in geweldbeheersing en zelfverdediging. Er is ook een leslokaal waar interne en externe opleidingen doorgaan. Bovendien voorzag men in een ruime refter waarvan de medewerkers gebruik kunnen maken.

Bij de renovatie van het gebouw werd bijzonder gelet op de energieprestaties. Er werd gekozen voor hoogwaardige, isolerende materialen voor het dak, de muren en vensters. Bovendien werden een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en een lage temperatuur condensatieketel geïnstalleerd.

Met dit nieuwe gebouw wil de politiezone haar medewerkers de ideale ondersteuning bieden bij het efficiënt uitvoeren van hun taken, maar ook hun welzijn verbeteren.

Labels