PAT’ROUILLEDAG 2024: Grote opkomst – Niets dan blije gezichten!

Op 23/05/2024 konden Brusselse scholieren zich uitleven op de Pat’Rouille-dag van de politiezone Brussel-West

Pat’Rouille is het schooladoptieplan waarbij verschillende politiemensen of burgers een klas uit het vijfde leerjaar van het basisonderwijs van een school gelegen op de politiezone “adopteren”. Tijdens het schooljaar krijgen de leerlingen een les over de politie en een les over de sociale media. Daarna volgt een bezoek aan een politiecommissariaat/hondenkennel.

Jaarlijks wordt het schooljaar feestelijk afgesloten met de Pat’Rouille-dag die dit jaar plaatsvond in het Jeugdpark en de Omnisportzaal te Jette. De verschillende klassen worden door de politie uitgenodigd om samen deze dag te beleven. 1600 leerlingen van 83 verschillende klassen, omkaderd door 56 adoptieagenten, konden gedurende de hele dag ontdekken wat de politie en haar partners te bieden hebben.

Menige partners van de politiezone Brussel-West waren aanwezig: PZ Brussel-Hoofdstad-Elsene, Child Focus, de Federale Politie, het Rode Kruis, MIVB, NMBS, PINOCCHIO, menige vzw’s … Iedere leerling kreeg de kans om de partners te leren kennen en naar hartenlust vragen te stellen.

Naast een dag vol informatie, konden de kinderen zich ook fysiek uitleven tijdens verschillende workshops, demonstraties en activiteiten (crashtest, hindernissenparcours met de fiets …) . Zo verzorgden de anti-banditisme brigade, de hondenbrigade, de bikers en de interventiedienst van de politiezone spectaculaire demonstraties, waar de kinderen ook zelf aan konden deelnemen.

Op naar het schooljaar 2024-2025

Labels