Metrovandalen aangehouden

Op 25 november 2011 werden de twee jongeren herkend die op donderdag 17 november in het metrostation Zwarte Vijvers met een pak tegels de voorruit van een metrostel ingooiden.

Op donderdag 17 november 2011, omstreeks 19 uur, vernielden twee jongeren de voorruit van een rijdend metrostel door vanaf de hoger gelegen verdieping een projectiel naar beneden te gooien. Ze gebruikten een pak tegels dat klaar lag voor de renovatiewerken in het metrostation. Gezien de ernst van de feiten besloot de MIVB om het metrostation te sluiten voor de rest van de avond. De bestuurder van het metrostel bleef ongedeerd tijdens het incident maar verkeerde wel in shock, de tegels deden de ruit volledig barsten en vielen vervolgens kapot op de sporen en het perron.

De vandalen werden gefilmd met de bewakingscamera's in het station en in de metrostellen. De metrobrigade van de federale politie bezorgde de beelden aan de lokale politiezone Brussel-West, in de hoop de daders zo te kunnen identificeren.

Op vrijdag 25 november herkende een inspecteur van de politiezone Brussel-West, op weg naar huis, de twee jongeren in het metrostation Ossegem. Hij contacteerde zijn collega's die op dat moment een politieactie hielden in hetzelfde metrostation.

Mohamed (°1995) en Bilan (°1995), beide uit Sint-Jans-Molenbeek, werden geconfronteerd met de beelden en gaven toe dat zij de tegels in de voorruit hadden gegooid. Beide daders werden ter beschikking gesteld van het jeugdparket te Brussel.

Labels