Lokale politie Brussel-West bouwt nieuwe hondenkennel

Op vrijdag 4 oktober, Werelddierendag, legde het politiecollege van de politiezone Brussel-West, in aanwezigheid van de politieraad en de pers, officieel de eerste steen van de nieuwe hondenkennel aan de L. Mettewielaan te Sint-Jans-Molenbeek. Over een jaar, krijgen de patrouille- en drugshonden van de politiezone er een volledig uitgerust onderkomen met individuele binnen- en buitenkooi én 'doggy wash'!

De hondenbrigade van de politiezone vormt een vaste waarde binnen het politiekorps en daarbuiten. De 13 viervoeters (11 patrouille- en twee drughonden) en hun meesters bieden dagelijks operationele bijstand bij interventies, openbare ordehandhaving en controles. Ook is de hondenbrigade het aanspreekpunt voor dierenwelzijn in de politiezone. Bovendien voeren de hondenteams dagelijks voetpatrouilles uit waardoor zij aanwezig zijn in de wijk en uiterst bereikbaar voor de bevolking.

Tot 2010 was de hondenbrigade, die gegroeid is uit de hondenbrigade van de gemeentepolitie van Sint-Jans-Molenbeek, ondergebracht in het Marie-José-park. Dat gebouw was echter veel te klein en vergde een zware renovatie, waarna besloten werd om een gloednieuwe kennel op te trekken aan de L. Mettewielaan te Sint-Jans-Molenbeek. In juni 2013 werd gestart met de werken waarvan het einde voorzien is over een jaar.

Op vrijdag 4 oktober 2013 legde burgemeester-voorzitster Françoise Schepmans, in aanwezigheid van het politiecollege en de -raad officieel de eerste steen. Het gebouw voorziet in 16 hondenkooien met binnen- en buitenruimte, aansluitend op de trainingszone. Ook is er een 'doggy wash' voorzien om de honden te wassen. Daarnaast voorziet het gebouw natuurlijk ook in alle comfort voor de politiemensen: landschapsburelen en individuele burelen, kleedruimte met douches, refter, …

Na de steenlegging volgde een demonstratie door de hondenteams: er werd een gehoorzaamheids- en bijtoefening uitgevoerd en de aanwezigen kregen ook een demonstratie te zien van de drughond.

Tot slot werden de viervoetige vrienden nog verwend voor Werelddierendag: ze kregen uit handen van het politiecollege een snoepje om hen te bedanken voor hun trouwe dienst.

Labels