Het avontuur van vijf leden van de fietsbrigade van de politiezone Brussel-West op de Mont Ventoux

De leden van de fietsbrigade leggen jaarlijks elk niet minder dan 3000 kilometer af op het grondgebied van de politiezone. Wie lid wil zijn van de fietsbrigade, moet dan ook beschikken over een uitstekende conditie.

Daarom vatten vijf leden van de brigade het plan op om de Mont Ventoux te gaan beklimmen via drie verschillende routes (Sault-Malaucène-Bedoin). Volgens het zakwoordenboekje van de ervaren wielertoerist, een drievoudige beklimming die bekend staat als de 'Kanibaal', verwijzend naar wielerheld Eddy Merckx.

De dag van de beklimming beschikte iedereen over een goed stel benen en de nodige motivatie om het avontuur aan te vatten. Maar... er stond hen een onaangename verrassing te wachten: de temperatuur op de top van de berg schommelde rond -1 C° (tussen 600 m et 1912 m), het was grijs, bewolkt, en regenachtig. De eerste kilometers van de beklimming, tot op een hoogte van 1.500m, verliepen vlekkeloos. Voorbij dat punt daalde de temperatuur gestaag en werden de sportievelingen omringd door mist. Op een hoogte van 1.800m kwamen ze de eerste sneeuw tegen en de laatste drie kilometer werden zo goed als stapvoets afgelegd. Het wegdek was veranderd in een ijspiste. Na 2 uur en 10 minuten bereikten de leden van de fietsbrigade, verkleumd, maar zonder kleerscheuren en meer dan gelukkig samen de top!

Het avontuur van 5 leden van de fietsbrigade van de politiezone Brussel-West op de Mont Ventoux

De leden van de fietsbrigade van de politiezone leggen elk jaarlijks niet minder dan 3000km af op het grondgebied van de politiezone. Het mag gezegd worden, dat wie lid wil zijn van de fietsbrigade, dan ook moet beschikken over een uitstekende conditie.

Om die reden vatte 5 leden van de brigade het plan op om de Mont Ventoux te gaan beklimmen via 3 verschillende routes (Sault-Malaucène-Bedoin). Volgens het zakwoordenboekje van de ervaren wielertoerist een drievoudige beklimming die bekend staat als « Kanibaal », verwijzende naar wielerheld « Eddy Merckx ».

De dag van de beklimming beschikte iedereen over een goed stel benen en de nodige motivatie om het avontuur goed aan te vatten. Maar…er stond hen jammer genoeg een onaangename verrassing te wachten : de temperatuur op de top van de berg schommelde rond de -1° (tussen 600m et 1912m), het was grijs, bewolkt, en regenachtig. De eerste kilometers van de beklimming, tot op een hoogte van 1500m, verliepen vlekkeloos. Voorbij dat punt daalde de temperatuur gestaag en werden de sportievelingen omringd door de mist. Op een hoogte van 1800m kwamen ze de eerste sneeuw tegen. De laatste 3km werden dan ook zo goed als stapvoets afgelegd, aangezien het wegdek was veranderd in een ijspiste. Na 2uur en 10 minuten bereikten de leden van de fietsbrigade, verkleumd maar zonder kleerscheuren en meer dan gelukkig samen de top !

Normal 0 21 false false false FR-BE X-NONE X-NONE

Labels